Братя Балабанови и Маринела Нинева са шампионите в осмото издание на Студентски град рън

Осмото издание на „Студентски град рън“ бе на 2 май 2024-а и предложи състезание от висока класа по алеите на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.

Надпреварата за първи път беше през пролетта, а сред стартиралите бе най-добрият български атлет в бяганията на дълги разстояния в момента Иво Балабанов (Атлет - Мездра) и балканската шампионка на маратон Маринела Нинева (Локомотив - Дряново).

Балабанов показа класата си още в началото на състезанието и се откъсна далеч напред с темпо 3 минути на километър. Иво завърши убедително първи за 17:51, а по-малкият му брат Мартин се пребори със Стоян Владков (Етър Атлетик Велико Търново) за второто място с 18:17 срещу 18:24. Чудомир Черногоров (Атлет Мездра) е четвърти с 18:33 пред двукратния шампион по планинско бягане на България при юношите под 18 години Виктор Петков (Спринт - Червен бряг) - 18:53.

При жените Нинева също нямаше проблем с конкуренцията и триумфира за 20:23 пред Билсерин Сюлейман (Златен шпайк) - 20:47 и Памела Ени (Локомотив - Дряново) - 20:48. Антония Георгиева (Младост 2012 Благоевград) е четвърта с 21:09, а Маринела Цекова (Златен шпайк) е пета с 23:16. Челната шестица допълни ветеранката Снежина Стефанова (Гладиаторите на Механджийски) - 25:12, а след нея бе вицешампионката на Европа по бокс в категория до 50 кг Златислава Чуканова.

В щафетите 4х1.94 км братя Балабанови бягаха с Маринела Нинева и Памела Ени в отбор кръстен „Локомотив Дряново“ за завършиха първи за 24:22. В спор за второто място квартетът на „Веселите шишарки“ в състав Николай Николов, Светлозара Грозданова, Стоян Владков и Антония Григорова се наложи над „Златен шпайк“ (Илия Куцаров, Маринела Цекова, Янислав Тодоров и Билсерин Сюлейман) с 25:09 срещу 25:31.

Най-добрите получиха парични награди на стойност 2000 лв., ваучери от SPORT DEPOT и фланелки NIKE, а наградите връчи Иво Тодоров - маркетинг директор на SPORT DEPOT.

Ето и победителите в първите шест старта от веригата RUN BULGARIA за 2024-а:

Луковит - 8.8 км - Исмаил Сенанджи и Памела Ени
Ямбол - 7.7 км - Исмаил Сенанджи и Маринела Нинева
Дупница - 8.2 км - Мартин Балабанов и Антония Георгиева
Видин - 6 км - Иван Андреев и Антония Георгиева
Созопол - 15 км - Исмаил Сенанджи и Мая Русева, 5 км - Чудомир Черногоров и Кремена Ковачева
Студентски град - 5.8 км - Иво Балабанов и Маринела Нинева

Следващите кръгове на RUN BULGARIA до края на 2024-а година са в Бистрица (24 май), Вършец (14 юли), Хисаря (8 септември), Поморие (21 септември), Нови пазар (9 октомври) и Дряново (18 октомври). Използвай специалния промокод на SPORT DEPOT – RUNSD50, и се регистрирай с 50% отстъпка за участие във всяко едно бягане от веригата RUN BULGARIA 2024.

ВИЖ ОЩЕ ЗА RUN BULGARIA 2024

Присъединете се към нашата енергична общност и открийте красотата на България, чрез веригата ни от бягания в различни градове. Нашата цел е да вдъхновим хората за активен начин на живот чрез спорта, като в същото време им предоставим възможността да разгледат и опознаят различни кътчета на нашата прекрасна страна. Събитията ни не само насърчават физическата активност, но и създават възможности за социално общуване и споделяне на емоции с приятели и семейство. Нека заедно да се потопим в атмосферата на приключение и здравословен начин на живот, и да опознаем България с бягане!