15 причини да заобичате плуването

Независимо дали за тренировка, или забавление, плуването Ви дава безброй причини да влезете във водата. Ето и няколко от тях…

  1. Дали сте социален плувец, който обича да плува и споделя миговете с приятели, или плувец, който предпочита да изключи и да плува соло, е Ваш избор. Водният спорт е подходящ за всяка личност.
  2. Има достатъчно голям избор от водни спортове, така че няма как да Ви омръзне да прекарвате времето си във водата. Аква-джогинг, спининг, водна аеробика, гмуркане, серия от дължини, всяка плувна сесия може да бъде различна, което Ви позволява да останете мотивирани.
  3. Можете да тренирате според възможностите си, спортът е перфектен за начинаещи и напреднали.
  4. Водата Ви позволява да изключите, да избягате от реалността и да се отпуснете. Плуването е фантастичен начин за разтоварване от стреса, подобряване на психическото състояние и борба с депресията.
  5. Спортът намалява напрежението в ставите, облекчава сковаността и засилва гърба. Това го прави подходящ за мъже и жени на всякаква възраст.
  6. При плуване отделяте хормони на щастието, наречени ендорфини, което Ви оставя по-усмихнати и заредени след всяка тренировка.
  7. Страхотна тренировка за цяло тяло. Половин час плуване свободен стил изгаря до 255 калории.
  8. Плуването може да се практикува целогодишно. Лятото избeрете удобен открит басейн, а зимата се отпуснете в най-близкия закрит и се наслаждавайте на тренировката си в топлата и релаксираща вода.
  9. Умението да плувате може да Ви спаси живота!
  10. Плувните умения отварят вратата към други вълнуващи водни спортове като сърф, гмуркане и водни ски.
  11. Забавление за цялото семейство - от бебе до възрастен, плуването е социална активност, подходяща за всички възрастови групи.
  12. Може да практикувате спорта не само на места с басейн, а и там, където има море, океан или друг воден басейн. Това го прави достъпен и лесен начин да поддържате формата си дори по време на почивка.
  13. Осигурява тренировка за цялото тяло. Можете да наблегнете и на конкретни проблемни области, използвайки помощни средства като pullbuoys (чудесно за работа с ръце) и kickboards (подходящо за натоварване на краката).
  14. Чудесен начин да поддържате форма по време на бременност. Засилва коремните мускули и гърба, няма ненужно напрежение върху бебето
  15. Действа благоприятно на сърцето и белите дробове. Препоръчва се при хора с високо кръвно налягане
 
 

Вече нямате търпение да се екипирате и да се втурнете към басейна. Разгледайте продуктите на SPEEDO. Изглеждайте перфектно около и в басейна!