adidas представя Copa Sense: нови технологии и стилен, функционален дизайн

• COPA SENSE са създадени с дизайн отвътре навън, за да предоставят по-добро усещане при съприкосновението с топката 
• Моделът представя нови технологии – SENSEPODS, TOUCHPODS и SOFTSTUDS
• Пространствата в обувката са елиминирани за по-добро усещане и оптимално докосване до топката 
• Паоло Дибала, Джуд Белингам, Мелани Леуполц и Мартина Росучи ще носят COPA SENSE

adidas представя най-новия подобрен модел от серията COPA - COPA SENSE. Той е създаден да подпомогне атлетите да разгърнат пълния си потенциал на терена. С дизайн отвътре навън, който стъпва на анатомията на ходилото, COPA SENSE разполага с иновациите SENSEPODS, TOUCHPODS и SOFTSTUDS, за да предостави на играча по-добро усещане и оптимално докосване.

Детайлно изследвайки анатомичните особености на стъпалата, екипът на adidas създава разнообразие от подметки в различни форми, за да разбере къде кракът се докосва най-често до топката. 

Това води до прецизно поставяне на SENSEPODS – иновативна технология, която минимизира и елиминира свободните пространства около глезена и Ахилеса. Елементите от пяна са анатомично съобразени и позиционирани в обувката при петата, за да запълнят празнините.

Втората иновация в новите COPA SENSE е TOUCHPODS. Те са създадени да абсорбират енергията от взаимодействието с топката в точките, където това се случва най-често.

В COPA SENSE е инкорпорирана и иновацията SOFTSTUDS. Тя представлява по-мек материал, инжектиран в два от бутоните в средната част на подметката, които се огъват при контакт с топката. 

Класическата горна част разполага с технологията FUSIONSKIN, която приляга по формата на крака. 

Направен от материал, който обединява кожа и PRIMEKNIT, FUSIONSKIN намалява нивото на абсорбиране на вода и подобрява пластичността. 

И накрая – формата на яката на COPA SENSE е с вълнообразен дизайн и отворена към долната част, за да следва формата на глезена. 

С тази конструкция дизайнът предоставя анатомична опора и позволява на обувката да се адаптира към съответната форма на стъпалото благодарение на меките еластични материали.

COPA SENSE ще бъдат носени от някои от най-добрите футболисти като Паоло Дибала, Джуд Белингам, Мелани Леуполц и Мартина Росучи.