adidas представя новата категория Athletics

– adidas Athletics помага за решаващия момент на победа или загуба, преди или след състезание 
- Първият продукт от гамата, суетшърта adidas Z.N.E., е проектиран за увеличаване на концентрацията 
- Носен от имена като: Бейл, Боуи, Хардън, Иванович и Шилин, adidas Z.N.E. помага на атлетите да елиминират това, което ги разсейва, за да се вглъбят в играта

Ню Йорк – adidas, световният иноватор на спортна екипировка, обяви лансирането на чисто нова категория - adidas Athletics. Това е нов прочит на традиционното облекло, преди или след мач, специално проектирано да премахне отвличането на вниманието, за да помогне на атлетите да се съсредоточат в решаващия момент на победа или загуба, когато концентрацията означава всичко.

Гамата беше официално представена на игрището в събота, 10-ти септември със суетшърта adidas Z.N.E. – първият продукт на революционната линия. За всеки атлет постигането на концентрация е от жизнено важно значение за представянето му. 

Суетшъртът adidas Z.N.E. е проектиран, за да отговори на тези потребности, помагайки на атлетите да бъдат психологически по-силни, благодарение на три ключови елемента - намалява разсейващия шум, позволява минимална визуална намеса и осигурява неимоверен комфорт. Той комбинира авангардна изработка от качествена материя с естетичен дизайн, за да го направи незаменимо облекло за спорт или почивка.

Уголемената качулка комбинира двуслойни странични и предни панели, които елиминират разсейването от външни фактори, осигурявайки на атлета топлина и концентрация. Качулката е достатъчно голяма, за да приюти масивни слушалки, задължителен елемент за осъществяването на музикалните ритуали, превърнали се в запазена марка на елитните спортисти. Първокласната материя на суетшърта, комбинира плътен памук, полиестер и еластан, а кройката “Made 2 Move” (създадена за движение) осигурява комфорт. Падналото рамо, гарантира по-свободни движения и придава дързък и модерен вид, а джобовете със скрити ципове са перфектни за лични вещи. Дискретният вътрешен етикет носи мотивиращо послание в чест на силата на ума и концентрацията на атлетите. 

Майкъл Крапол, Старши продуктов мениджър на adidas, сподели: „С adidas Athletics искаме да се възползваме от възможността да отстояваме уникална и все още не експлоатирана перспектива за нашите атлети, тя отговаря на техните нужди и споделя техните истории за деня на състезанието, 24 часа преди и след като те са били на игрището. Атлетите се подготвят да се състезават пред огромна, страстна тълпа и имат нужда да запазят концентрацията си дори и под неимоверно напрежение. 

Проектирахме суетшърта adidas Z.N.E. и цялата гама, за да позволим на атлетите да се настроят за техните стратегии и лични ритуали, както и да се концентрират за личните си предизвикателства. От естетична гледна точка изпитваме страст към създаването на продукти с най-добрите, майсторски детайли и завладяващ, атлетичен вид.“ 

За официалното представяне като част от кампанията в социалните мрежи повече от 20 000 атлета от целия свят получиха суетшърта Z.N.E.

Видео: Васил Германов и Константин Антонов/ монтаж: Константин Антонов/ Стил: Цветомир Горанов/ Грим: Красимира Петрова/ Асистент фотография: Радина Ганчева

Вижте всички продукти adidas Athletics (Z.N.E) тук:  

Относно adidas Athletics

Мисията на adidas Athletics е да революционизира спорта и да го превърне в обект на желание. Разпознава нуждата за спортна изява извън терена, независимо от типа спорт. Преодолява различията между стила на атлетите и техния спортен живот, отстоявайки уникална и нова гледна точка, като чества неразказаните истории за иновации, които са неделима част от спорта.