Атлети от три континента се включиха в „Луковит рън 2020“

Исмаил Сенанджи и Милица Мирчева спечелиха Луковит рън

Третото издание на „Луковит рън“ на 16 август (неделя) събра бегачи от три континента – Европа, Азия и Африка. SPORT DEPOT e партньор на RUN Bulgaria. 

В шосейното бягане от 8.8 км от центъра на град Луковит до пещерата Проходна участваха над 60 бегачи от България, Индия, Уганда, Германия, Ейре, Великобритания, Бангладеш и Португалия.

В оспорвана битка при мъжете победата спечели Исмаил Сенанджи (Уганда), който удържа на атаката на Мирослав Спасов (Атлет–Мездра) и завърши за 29:39 срещу 29:50 на българина. 

Сенанджи живее в България и преди няколко години бе национален шампион на полумаратон за клуб Евър – Варна. Трети в това състезание при мъжете бе Сава Тодоров (Дунав – Русе), който се справи с Александър Спасов (Жулистан – Младост 2012 Благоевград) с 30:55 срещу 31:05. 

Милица Мирчева (Атлет – Мездра) спечели без проблеми трета поредна победа във веригата „Рън България“ и с 32:54 не можа да изпревари само петима мъже. Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) е втора с 33:53, а съотборничката й Елена Димитрова е трета с 36:35.

Първите шестима при мъжете и жените бяха наградени от организаторите, както и първите трима при мъжете и жените от община Луковит. Церемонията по награждаването традиционно се проведе в пещерата Проходна под природния феномен Божите очи. 

Заместник-кметът на община Луковит Георги Георгиев и координаторът на БФЛА и организатор на „Рън България“ Антон Бонов връчиха наградите.

Предишният ден (15 август) в центъра на Луковит се проведе и занимание по „Детска атлетика“, което събра около 40 деца от 4 до 12 години.