Дари добро – направи някого щастлив

Упорита, всеотдайна и добър човек – това са трите думи, с които описва себе си учителката Марияна Пенчева. И от години го доказва с грижата си за деца, чиито родители нямат възможността да ги отглеждат. Усилията ѝ подпомагат приятели, благодетели и хора, докоснати от каузата. Към нея не останахме равнодушни и ние от SPORT DEPOT.

След като завършва с отличие философия във Великотърновския университет „Свети свети Кирил и Методий“ Мариана решава, че иска да стане учителка. И постъпва на работа в основно училище с пансион в село Гостилица, Дряновско. Докато учи децата на история, английски език и информатика, възпитава ги в любов към музиката и театъра с танци и школа на малки актьори, се привързва към възпитаниците си, оставени на седмична грижа в институцията. 

През 2014 година школото затваря врати, а Марияна няма сили да се отдели от децата и с подкрепата на приятели, роднини и добри хора започва да се грижи за част от тях. Със съгласието на родителите става техен попечител, а за самите тях е като втора майка. 

За Марияна всеки ден е предизвикателство, а като най-голямо определя това да докаже на хората, че няма нищо невъзможно. Убедена е, че сред нещата, които правят една жена силна, са мечтите ѝ. Сигурна е, че животът би бил прекрасен, ако хората си помагат помежду си. 

Самата тя дава пример за това, създавайки това своеобразно, по-различно, но сплотено семейство, учейки децата на добродетели, развивайки техния потенциал и таланти. За това разчита освен на себе си и на онези, които искат да я подкрепят, за да продължава да се грижи фамилията си. SPORT DEPOT направи дарение семейството на Мариана, като зарадва децата с обувки в любимите им цветове и други подаръци. 

Ако историята на младата учителка ви докосна и вдъхнови и желаете да помогнете, свържете се с нас чрез Facebook. Защото доброто е сила, която прави другите и нас по-щастливи!