Демонстрация и ползи от футболните тренировки с плевенската ДЮШ "Спартак 1919"

Демонстрация по футбол събра малки любители на царя на спортовете и техните родители в плевенския Central Mall на 3 март. Навръх националния ни празник директорът на местната Детско-юношеската школа „Спартак 1919“ Радостин Александров и младите таланти споделиха своите умения и съвети, свързани с любимата игра на малки и големи. Събитието се организира с подкрепата на SPORT DEPOT.

Спортът и в частност футболът изисква физически способности, издръжливост и умения, които се усъвършенстват с упорит труд. Но освен това са необходими психическа устойчивост, съобразителност и комбинативност, кондиция. Зад изграждането на добрия спортист стоят дисциплина, трудолюбие, режим на хранене и тренировки.

Радостин Александров е директор на школата вече повече от година, а преди това е бил треньор в „Берое“ и анализатор в Националния отбор на България до 17 години. Той намира удовлетворение в настоящата си работа в школата, а като нейна задача вижда първо изграждането на играчи и тяхното развитие, а едва след това прогреса на отбора.