Есента – време за тренировки

След сезона на отпуските, дългите почивки и безгрижни летни дни идва отново ред на забързаното ежедневие. Скъсяването на деня и застудяването са само част от не до там приятния преход от лятото към есента. Мнозина от нас не се и замислят дори как дните и седмиците се превръщат в безкраен кръговрат от работа, справяне с проблеми и постоянна надпревара с времето, а стресът и напрежението ни карат да се чувстваме хронично изморени, постоянно недоспали, отпаднали и апатични.

Много малка част от хората осъзнават, че инвестицията в собственото здраве не е в набързо изядения и недотам полезен обяд, заглушаване на болката с обезболяващото хапче и даване на енергия с поредната за деня чаша силно кафе или енергийна напитка. За да сме трудоспособни, здрави и от полза за близките си е нужно да инвестираме в себе си.

Здрав дух в здраво тяло. Подарете на тялото си здраве.

Решението за това e много просто–тренирайте. Възможностите за това са безкрайни – фитнес, кондиционни тренировки, кросфит, табата, йога, плуване, бягане и много други. Всеки сам ще прецени, кое е най-подходящо за него и неговите възможности. Не бива да забравяме, че дори и само ходенето може да бъде вид тренировка. Ако го правим в парка сред природата или като средство за придвижване в забързания и претоварен град, но с подходящи спортни обувки много скоро ще се радваме на положителни резултати.

Намерете и отделете време за себе си. Открийте своята подходяща тренировка. Инвестирайте в подходяща екипировка и започнете първоначално с умерени занимания, като постепенно увеличите натоварването.

Резултатите няма да закъснеят! А те са:

Здраво и хармонично тяло – Каквато и тренировка да изберете, тя ще доведе до изгаряне на калории и мазнини в тялото Ви. Условието е да тренирате безопасно- вслушвайте се в тялото си и преценявайте трезво и разумно възможностите си. Поставете си първоначално реални и по-лесно достижими цели. Постигането им ще Ви мотивира да продължите напред.

Повишено самочувствие - постоянството и последователността ще ви се отблагодарят! Трeнировките ще направят силно не само тялото, но и духа Ви.

Привикване към самодисциплина – желанието да спрете точно, когато е най-трудно и преодоляването на този момент ще възпита чувство на самоконтрол и ще кали волята Ви – несъмнено нужни качества на всеки съвременен човек.

Премахване на стреса – освободете се от натрупаната негативна енергия от тежкия, напрегнат работен ден в залата и се приберете вкъщи разтоварени  и успокоени. Ще се радвате на спокоен и релаксиращ сън през нощта. Тренирайте редовно и ще постигнете хармония и баланс в емоционалното си състояние.

Повишаване на имунитета – спортуващите страдат по-рядко от настинка и грип. Редовната физическа активност укрепва имунната система – направете всичко възможно да тренирате в проветрена и чиста среда.

Какъвто и спорт да изберете помнете, че най-важно е да се чувствате добре по време на тренировка – винаги трябва да отивате с желание в залата. Внимателно подберете спортният си екип, той трябва да е удобен и комфортен, за да Ви позволи да дадете най-доброто от себе си.

Цялостният хубав външен вид по време на тренировка ще Ви даде самочувствие и допълнителна мотивация. Изберете най-подходящото за Вас, обновете гардероба си и започнете на спортувате. Резултатите няма да закъснеят!

Дамско облекло :

Мъжко облекло :

За трениране :