Хайде на къмпинг: няколко съвета за приятна почивка на открито

Къмпингуването е несъмнено приятен и забавен начин да прeкарате ваканцията с любимите си хора сред природата. Но за да си осигурите незабравими преживявания и да се радвате на почивката си, трябва да сте добре подготвени. Затова, преди да тръгнете, премислете и претеглете добре багажа си. Бъдете практични по отношение и на екипировката, и на мебелировката.

Неопитните къмпингари често претъпкват багажника на колата с различни къмпинг принадлежности, но успяват да забравят нещо важно – осветлението. Романтичната представа, че светлината от огъня е достатъчна за всички и всичко, е измамна. Тя може да свърши добра работа единствено в комбинация с пълнолуние, но дори тогава ще ви се наложи доста да опипвате, преди да намерите онова, което ви е нужно. Да не говорим колко по-трудно ще ви бъде, ако луната не е пълна, а вие сте настанили палатката в гора.

И тъй като не вярваме да се заемете да палите факли (няма и нужда), просто трябва да си вземете фенер. Ако групичката ви е по-голяма – няколко. Днес те са електрически, леки и водоустойчиви, така че да направят пренасянето и употребата им максимално лесни. Пробвайте, например, BatteryGuard 200L Mini на Coleman – тежки 176 гр и свети с 200 лумена. Режимът на работа е 7 часа и осветява до 7 метра пред вас.

Вече сте се снабдили с фенер и това е отлично. Но не решава всички проблеми с осветлението. Ако се движите много около къмпинга или правите всекидневни преходи (включващо тъмни часове на деня), фенерът ще ви пречи. Колкото и компактен да е той, ще ви бъде нужно нещо значително по-леко и малко като размер.

Затова не забравяйте да си вземете и челник. Ще ви свърши работа не само за къмпинг, а и при нощни преходи, късно тичане в гората или влизането в помещения, в които рядко влизате и крушката може да е изгоряла. Препоръчваме ви челника BatteryGuard 100L на Coleman. Той е супер лек (малко над 75 грама и има удобна лента за глава. Предлага осветеност от 100 лумена с дължина на светлинния лъч 50 м и издържа 7 часа в режим на работа.

Ако държите да имате гарантирано добре охладени напитки и месо за къмпинга, несъмнено ще ви трябва и хладилна чанта. Petrel L на Outwell е подходящият избор семейни излети и за къмпингуване – мека е, лека (600 грама) и лесна за почистване. Тя е с капацитетът от 20 литра и предлага охлаждане до 7 часа с охладителни пакети.

Къмпингуването изисква багажът ви освен практично подбран, да бъде и добре организиран. Сгъваемият шкаф Corby на Easy Camp е подходящ избор за целта. Той е със стоманена рамка, шест вътрешни рафта и два странични джоба, като в него можете да подредите вещи с общо тегло 30 кг.

И след като вече разопаковахме багажа, разхладихме се с напитка от чантата, то време е за приготвянето на храната. Вадете котлона…. 

Газовият котлон Bistro 2 на Campingaz e надежден помощник за приготвянето на вкусни ястия на открито. Той е с лесна за използване интегрираната пиезо-запалителна система и предпазваща заключваща система за газта. Домакините разполагат с час и петнадесет минути, за да покажат кулинарните си умения при максимална мощност на котлона, а за тяхно удобство котлонът има подложка за допълнителна стабилност. Съхранението и пренасянето на уреда е лесно благодарение на здравия калъф.

Сгъваемата мини къмпинг маса на Coleman е изработена от алуминий, тежи 3.4 кг. Лека и компактна, масата е подходящ избор за хранене на открито. А към нея, разбира се, трябва да изберете и столове. 

Сгъваемият модел Boca на Еasy Camp е удобен, със стоманена рамка и тегло от 2.3 кг. Той се разгъва се и се сгъва бързо, лесен е за пренасяне и съхранение. Столът има поставка за бутилки и ви дава възможност да отпочинете и да се насладите на гледката с напитка в ръка където желаете. Столът е практична къмпинг мебел, идеална за вашата почивка.

Е, след като сте се разходили, насладили сте се на вкусната храна и предпочитаната напитка, любувайки се на красотата на природата, надали ще ви се иска да прекарате почивен ден по друг начин. Затова не ставайте, а ако търсите съвети за активности на открито разгледайте нашите съвети.

Искате да разгледате още къмпинг екипировка? Разгледайте в SportDepot.bg или посетете магазин от веригата SPORT DEPOT.

Материалът е подготвен в партньорство с 360mag.bg.