Храната и напитките дават сили за приключения, сготви на открито с Primus

Приключения и вдъхновение можем да намерим навсякъде сред природата – разходка в гората, пикник на плажа, преход в Монголия или покоряване на Еверест. Всеки ден може да е прекрасен, стига да го изживееш с въображение, енергия и желание да преживееш нещо ново, различно и вдъхновяващо.

Primus вярва в това и вече повече от 125 години създава готварско оборудване за пътешественици и приключенци, независимо накъде ги отвежда стремежът им да опознаят света. Защото в бранда знаят, че добрата храна дава сили и енергия за нови преживявания…. 

А доказателство за качествата на продуктите ѝ още от нейното създаване през 1892 година е, че принадлежности Primus са придружили първия пътешественик, стъпил на Южния полюс – Руал Амундсен, както и сър Едмънд Хилари и шерпа Тенсинг Норей – пионерите покорители на Еверест. 

Както всеки успешен бизнес, така и Primus започва с една малка идея – да бъде създадено приспособление за готвене, което не използва въглища. Когато основателите на Primus - Франц Линдквист и Дж. В. Свенсън, го създават му дават името Primus – първи, защото това е първият подобен котлон в света.

До днес търсенето на усъвършенствани технологии и интелигентни решения никога не е спирало. Марката е еталон за качество, ефективност и класа в аутдор индустрията с огромна гама от котлони, термоси, термочаши, съдове за готвене, газ и газови бутилки и много различни и практични аксесоари. 

Преди да напусне производствената фабрика, всеки продукт на Primus се тества щателно, за да гарантира, че следващият престой сред природата ще бъде безопасен и безпроблемен.

Един от продуктите на Primus, който несъмнено ще влезе в употреба на всеки къмпингуващ или обичащ няколкодневните преходи сред природата, е газовият котлон Mimer. 

Той е здрав и издръжлив на продължителна употреба, а готвенето се осъществява бързо и безопасно благодарение на поставката за съда за готвене, която действа като предпазваща пламъка „преграда“. Mimer е с размери: височина – 12,5 см, ширина – 5,5 см, дължина - 12,5 см.

Освен с богата гама практични котлони от Primus могат да се похвалят и с разнообразие от термоси, които да вземем със себе си при всяко пътуване. Vacuum Bottle е именно такъв термос, който ще запази температурата на предпочитаната напитка. 

Изработен от неръждаема стомана, с прахово покритие и двустенен, Vacuum Bottle се предлага в три различни литража – 350 мл, 500 мл, 1 л, и шест отделни свежи цвята.

Термочашата Commuter Mug, освен че е идеална за къмпинг и разходки в планината, е чудесна и за всеки градски „излет“ от дома до офиса. Тя запазва напитките ни топли, а плътно прилягащият капак гарантира, че съдържанието няма да се разлее при пътуване в градския транспорт.  Термочашата е съвместима с различни видове поставки в превозни средства. Теглото ѝ е 281 грама, така че няма да натежи много и в пълна раница. Размерите пък са: височина - 19,7 см, диаметър - 8,1 см, обем - 400 мл.

Тази година Primus посвети серия свои продукти на една от любимите литературни героини на децата – Пипи Дългото чорапче по повод нейния 75-годишния ѝ юбилей. Primus отдава почит на това момиче със силен дух и неутолима жажда за приключения и се надява днешните малки пътешественици и любители на активностите на открито да я съхранят за цял живот. Сред продуктите в серията с героинята на Астрид Линдгрен са кутия на хранене, термос и комплект за хранене.

Кутията за хранене е с вакуумна изолация, която поддържа храната топла и конструкция от неръждаема стомана с прахово покритие. 

Широкият отвор улеснява пълненето, храненето и почистването след употреба.

Двустенният термос от неръждаема стомана с прахово покритие е с обем от 350 мл, тегло от 280 гр и височина 21 см. 

Той предлага лек и компактен дизайн, а, разбира се, капачката му може да се използва като чаша.

Комплектът за хранене пък включва две дълбоки чинии, малък контейнер, който може да се използва за горски плодове или закуски, чаша, вилица. 

А освен че ще се хареса на децата, сигурни сме, че комплектът ще допадне и на майките, тъй като е подходящ за съдомиялна машина и микровълнова печка.