ICON Health&Fitness промени името си, вече е iFIT Health&Fitness

Един от глобалните лидери във фитнес оборудването, софтуера и съдържанието ICON Health & Fitness променя името си и вече се нарича iFIT Health & Fitness Inc. Компанията заимства наименованието от своя популярен софтуер за фитнес уреди, който позволява на хората да тренират по собствена програма у дома.

От компанията мотивират решението за промяната с ангажимента си към нарастващата общност от фитнес ентусиасти за създаване на висококачествени уреди със съдържание за тренировки, което може да се персонализира. Понастоящем iFIT има повече от 5 млн. члена в 120 страни по света.

„Отваряйки следваща глава в историята си като един от световните лидери в индустрията, ние поставяме начело името на нашето фитнес приложение като глобално корпоративно име“, казва Скот Уотърсън, който е основател, председател и главен изпълнителен директор на iFIT Health&Fitness. „Тази промяна отразява нашия фокус върху предоставянето на модерни решения във фитнес технологиите на възможно най-много хора“, допълва той. Интерактивната технология iFIT предлага на абонатите тренировъчни програми при поискване, както и експериментално съдържание на живо.

Компанията iFIT управлява портфолиото от водещи в бранша фитнес марки, сред които NordicTrack, ProForm и Freemotion, които отговарят на потребностите и претенциите на потребителите с различно фитнес ниво, физическа подготовка и цена. Компанията предлага широка гама от фитнес продукти, включително бягащи пътеки, велосипеди, кростренажори, гребни тренажори, катрачи, екипировка за силови спортове и йога, фитнес огледала и аксесоари.

Като пионер в категорията платформата iFIT дава пример за интерактивно фитнес изживяване у дома, в залата или на открито. iFIT създава съдържание за тренировки на живо и при поискване, чрез което при изпълнение им автоматично се регулират скоростта и наклонът на фитнес уредите. Така спортуващите могат да разнообразяват тренировките и да се доверят в сесиите на напътствията, съветите и опита на професионални треньори.

iFIT софтуерът предлага всеки ден тренировки на живо за бягащи пътеки и велоергометри. А тези, които могат да се ползват при поискаване, са заснети на различни места по света. Те отвеждат трениращите по различни дестинации – да се изкачват до базов лагер под Еверест, да тичат на Бостънския маратон, да карат велосипед в Алпите, да гребат по река Темза и до хиляди други интересни места. Кадрите са заснети в над 50 страни и на всички континенти на Земята.