Какво трябва да знаеш за обувките Metcon 7 на Nike?

Ти ги познаваш, ти ги оценяваш, ти ги обуваш и знаеш, че са твоите обувки за фитнес. Те са Metcon на Nike – утвърденият модел обувки за кондиционни тренировки. Новият Metcon 7 вече е в SPORT DEPOT.

Подходящите обувки могат да са ти от полза във фитнеса, а тези, които не са правилно подбрани, да развалят сесията ти. Дали си фен на стронгмен тренировките, класическия бодибилдинг, пауърлифтинга, бягането или кросфита, макар че са различни дисциплини, едно знаеш със сигурност: колко са важни обувките. 

Решението кой е подходящият модел може да се окаже трудно за теб особено ако тренировките ти са разнообразни и всяка е различна от другата. Nike Metcon са тук, за да решат този сложен проблем. Metcon 7 е по-здрава, по-пружинираща и по-стабилна версия от предишната в семейството на утвърдените обувки за тренировки. 

Както винаги, плоската и стабилна подметка те държи здраво стъпил на земята при силови тренировки.

В Metcon 7 обаче Nike залага на широка пета с вложен елемент за оптимално разпределяне на теглото, което ще оцениш при клекове, мъртва тяга и преси.

Metcon 7 е последната стъпка по пътя на Nike за смесване на характеристиките на тези обувки с такива като на модела Romaleos.

За хората, които обичат да вдигат пулса си с бягане, Nike добави в Metcon 7 и своята многофункционална, утвърдена пяна React – лека, омекотяваща и придаваща отскокливост във фазата на отделяне на крака от земята.

Гумени детайли обрамчват обувките отстрани, за да предпазят в максимална степен от износване в стресовите зони. Допълнителен елемент фиксира връзките за прецизно прилягане.

Може би знаеш, че Metcon 6 се славят като представителя в семейство Metcon, предоставящ оптимална циркулация на въздуха, но Metcon 7 също използва подобна лека мрежа, за да поддържа краката в комфорт, без да прави компромис със структурата.

Технологията Flywire в горната част на Metcon 7 е доказала своите характеристики – стратегически разположените тънки найлонови влакна са здрави и придават лекота, а едновременно с това горната част създава необходимата опора и поддържка на крака.

Силуетът на Metcon 7 е подобен на този на харесвания и популярен Metcon 4, но вниманието към детайла и технологиите на обувките са много по-прецизни и напреднали. А цветовите комбинации няма как да не приковат погледа ти. И не само твоя...