Колекцията SPACE RACE на adidas: бягай с космическа визия

adidas създаде линия за бегачите фенове на космоса като част от колекцията си пролет-лято 2021. С моделите от серията SPACE RACE брандът ознаменува силното си сътрудничество с НАСА и Международната космическа станция.

Брандът поставя върху продуктите емблемата на Artemis - космическата програма, ръководена от НАСА. В нейния финален етап се очаква първата жена да стъпи на Луната през 2024 година заедно със свой колега. Мисията до земния спътник се възприема като крачка към изпращането на хора на Марс.

Акцент в линията SPACE RACE са мъжки и дамски модел от обувките ULTRABOOST 20 с отличителния знак върху тях - емблемата Artemis. От adidas напомнят, че като част от партньорството с НАСА са провели експерименти в условията на нулева гравитация за микронастройки на Boost технологията. Но освен с поглед към космоса, те са изработени с мисъл за планетата, като материята е с Primeblue материал - рециклирана пластмаса, добита от бутилки, събирани край океанските брегове. Primeblue отразява ангажимента на adidas за редуциране на пластмасовите отпадъци.

От бранда се гордеят, че обувките Ultraboost са известни както сред любителите на бягането, така и при почитателите на градската мода.

Дрехите от SPACE RACE колекцията ще допълнят и освежат гардероба ти за бягане. Селекцията се състои от модели, които се радват на популярност и успех, но сега те са с дръзка, впечатляваща визия и, разбира се, с неизменните, полезни за бегача характеристики. 

В нея влизат якета и суитшърти с подходящ дизайн. Якетата MARATHON SPACE RACE разполагат със светлоотразителни елементи, за да бягаш когато пожелаеш, но да останеш забележим при намалена видимост. 

Единият от суитшъртите - мъжкият SPACE RACE HOODIE, е специално предназначен за бягане и разполага с AEROREADY – технологията на adidas за отвеждане на влагата, за да предоставя комфорт, а ти да продължаваш да тренираш. Другият - SPORTSWEAR SPACE RACE, е за моментите на възстановяване, за часовете преди и след тренировката, когато са ти нужни комфорт и топлина, ако времето налага това. 

AEROREADY технологията присъства и в клиновете SPACE RACE, с които дамите могат да допълнят своя „космически“ сет за бягане. Те са комфорти, със седем-осми дължина, висока талия, плоски шевове, които не дразнят кожата, и в добавка джобове.

А ако мъжете заложат на спортното долнище SPACE RACE от eдноименната колекция, то със сигурност ще се радват на комфорт в ежедневието, който е допълнен и от смела визия, подчертана от цветовата комбинация.

При тениските от колекцията е помислено и за бегачите, и за онези фенове на adidas и Космоса, които ценят удобството в ежедневието. Моделите RUN IT SPACE RACE са от материя с AEROREADY технология за отвеждане на потта за по-бързо изпаряване. Мъжките SPORTSWEAR SPACE RACE са със свободна крайка от памучна материя за ежедневен комфорт.

В тъканите на дрехите са включени материали от серията Primegreen, които са изцяло от рециклиран полиестер. Primegreen е резултат от ангажимента на adidas да намали пластмасовите отпадъци, въглеродните емисии, а също така нуждата от суровини, за да създава устойчиви продукти, редуцирайки въздействието върху околната среда.

adidas вижда в Космоса тестова площадка за материали и продукти при екстремни условия и в затворени пространства. След това проучванията се прилагат към производствените процеси и могат потенциално да подобрят използваните методи за създаване на продукти. 

През 2019 година аdidas подписа договор за партньорство с Националната лаборатория на Международната космическа станция, за да тества своята технология Boost в условията на безтегловност с надеждата да усъвършенства ефективността и комфорта на моделитe обувки, като същевременно събере информация за подобряване създаването на нови продукти. 

Марката също така изпрати своите футболни топки в договорената от НАСА товарна мисия SpaceX CRS-18 през 2019 г. в опит да разбере по-добре характеристиките на полета извън аеродинамичния тунел.