Maximal Revengе: сила, воля, себераздаване и емоционален финал на първата игра

Първото българско онлайн риалити състезание Maximal Revengе събра в своя трети сезон „С поглед към Звездите“ популярни герои от „Сървайвър“, „Игри на волята“ и „Фермата“, за да ги накара да дадат всичко от себе си в играта, да докажат уменията и способностите си. Обединява ги една кауза - да вдъхнат на децата у нас любов към спорта, стремеж към феърплей и респект към другите. Предизвикателствата и сблъсъците в състезанието поставят на изпитание стратегическата мисъл, силата, издръжливостта, отборния дух на участниците. 

В третия и четвъртия епизод на Maximal Revenge, които също като първите два бяха излъчени заедно в YouTube канала на предаването, се представиха три отбора, а четири влязоха в първата си игра от риалитито. Целта на първото изпитание е да оформи класиране, от което пък да станат ясни сблъсъците между отборите.

Как се представиха отборите на Веско и Роберта, Сюзън и Вайс, Милен и Джери, Явор и Виктория и Ваня и Жени, а също и как се справиха с началното предизвикателство първите четири от тях вижте:

А ето какво казаха за себе си и какви очаквания имат останалите три двойки:

НА СТАРТА

Данчо и Даяна, участници в шестия сезон на „Фермата“

Данчо и Даяна подчертаха, че са заедно единствено като отбор в състезанието. Но още на старта се оказа, че не виждат еднакво играта – той е влязъл, за да се забавлява, а тя участва в Maximal Revenge, за да печели битки. „Ако е забавно – супер, но искам да спечеля“, отсича Даяна, признавайки, че не е толкова физически силна колкото други участнички. 

„Когато влезеш в една битка, тя се печели първо с ума и после със сърцето. Да не забравяме, че това е игра и сме дошли да се забавляваме“, казва Данчо и с усмивка допълва, че двамата ще използват „всички магии“ в играта. Ще се забавляваш, като ги бием, отсича Даяна, но и тя е съгласна, че игра се печели първо с ума – със стратегия и психика. 

Станислав и Габриела, той е участник петия сезон на „Фермата“, тя – в шестото издание на формата  

Те смятат, че честта ги събра в един отбор, лика-прилика са и дават всичко от сърце и душа, което според тях ще им помогне в играта. „Много хора афишират думата „чест“, но да успееш, да устоиш на изкушенията, за да запазиш честта, това е голямо предизвикателство и когато Maximal Revenge приключи, се надявам да успеем да защитим тази дума чест“, обяснява Габриела. 

Двамата се заричат да бъдат отбор на честта и да дадат всичко от себе си да победят. Смятат и че това ще е своеобразен реванш за представянето им във „Фермата“. И все пак смятат, че са в играта не за да се доказват, а за са изживеят едно приключение с останалите. 

Красимир и Силвия, той е участник в петия сезон на „Фермата“, тя е участник в „Сървайвър: Камбоджа“

Краси започва визитката с усмивка и прогнозата за финал за отбора. Силвия вижда в партньора си силен дух, издръжливост, пъргавина – всичко необходимо за бъдещи победи, а и чувство за хумор. 

Краси от своя страна подчерта, че двамата имат доста опит, което според него им дава спокойствие. Двамата напомнят, че са най-възрастната двойка в състезанието и се шегуват, че като кака и батко на останалите ще им покажат какво могат. 

ИГРАТА

Въпреки че са приятели и изпитват силно взаимно уважение, като хора със спортен хъс Краси и Станислав отправиха закани преди старта, че ще се поледят един друг, Четирите двойки се впуснаха в състезанието. Те влязоха в първата игра със силен старт и хъс, бягаха, носеха и дърпаха гуми в стремежа си да се справят колко се може по-бързо с предизвикателството. 

Как протече играта вижте във видеото. 

Ваня и Евгения завършиха първи в своя етап от надпреварата. Те признаха, че първата игра е била много трудна и се радват, че са се справили добре с нея. „Това е Maximal Revenge, затова сме дошли“, лаконични са те. Втори завършиха Краси и Силвия. Той сподели, че му е било доста трудно предвид тежестта на гумите и неговото тегло, но изрази задоволство от класирането. Третото място в групата е за Данчо и Даяна. Двамата се прегърнаха доволни от резултата и се насочиха към Станислав, за да го подкрепят в изпитанието, в което той и Габи останаха последни.

За силната воля за игра и силата на приятелския жест

Финалните минути обаче бяха много емоционални не само заради самоотвержената игра на Станислав, но и заради това, че останалите играчи направиха всичко по силите си, за да му помогнат – със съвети, напътствия и окуражителни думи. Той призна, че тежестта е била голяма, с десетки килограми над неговата. „Красимир не ме остави, застана рамо до рамо с мен и ми даваше съвети, за да завърша играта. Бих направил същото – ако има труден момент, аз ще бъде до него и ще му го съветвам. За мен е важна победата, а примерът който давам“, каза Станислав. „Тук сме не само за да демонстрираме, че сме добри в спорта, но и да покажем човечността и приятелството, подкрепата, за да дадем пример на много хора“, сподели Краси.

След финала на първата игра от Maximal Revenge в следващия епизод ще стане ясно крайното класиране в нея и кои отбори ще станат преки съперници в следващите битки. 

Гледайте и следващите епизоди на Maximal Revenge, следете играта в YouTube канала на риалитито. Не изпускайте любопитните, вълнуващи моменти, споделени и във фейсбук страницата на състезанието.