Митко Ценов гостува на SPORT DEPOТ

Бягам винаги към успеха!

Когато някой чуе за лека атлетика в България, първата му асоциация със сигурност е свързана с името на Ивет Лалова. Но Ивет далеч не е единственият български състезател, който жъне успехи за родината ни. Днес ще ви запознаем с Митко Ценов.
Митко Ценов е български професионален лекоатлет, който се състезава в категорията 3000м стийпълчейз. Родом от Мездра, започва кариерата си още на 7 годишна възраст като „на шега“, и оттогава тръпката на бягане към успеха го държи. Сега, едва на 25 години, той вече е двукратен европейски шампион и вицешампион, многократен победител в европейската отборна купа. Митко държи и националния рекорд по 3000м стийпълчейз.

Митко гостува на SPORT DEPOT, за да ни запознае с неговата гледна точка относно професионалната спортна кариера. От една страна той казва, че се изискват доста лишения в личен и социален план. От друга - получава много от спорта, учи се на самодисциплина и издръжливост, изгражда се като личност и усеща увереност в себе си и своите възможности.

Като специалист по бягане на дълги разстояние, той ни представя спортната обувка Nike Zoom Pegasus 35 Turbo. Най-новият модел Nike Air е създаден с технологията Nike Flywire – стратегически разположени нишки в горната част на обувката, които намаляват теглото и така обувката тежи едва 238 грама. Долната част е създадена с технологията Nike Zoom, което я прави изключително тънка и стабилна, особено по време на промяна на посоката. В камерата са компресирани вертикално опънати синтетични влакна, които бързо възвръщат посоката си.

Първата част от Run Bulgaria се проведе на 17.03 в Луковит. Митко Ценов избра да бяга с Nike Zoom Pegasus 35 Turbo и зае челното първо място!

Честито на Митко Ценов за победата му! Ние от SPORT DEPOT го подкрепяме във всички бъдещи начинания и му пожелаваме успех в трудната задача да представя България на световната лекоатлетична сцена! Научи повече за Nike Pegasus 35 Turbo