Наближава провеждането на кросфит турнира Plovdiv Throw Down

На 28-ми и 29-ти октомври на гребната база в Пловдив ще се проведе кросфит турнира Plovdiv Throw Down. Най-елитните атлети от страната и чужбина ще се срещнат на състезателната арена в едно незабравимо предизвикателство на издръжливостта на тялото и духа. Състезанието представлява съвкупност от редица фитнес тестове, подлагащи на изпитание всички физически качества на атлетите. SPORT DEPOT и Reebok ще подпомогнат провеждането на събитието и ще наградят призьорите на първите 3 места от 4-те дивизии. Всички любители на фитнеса могат да се насладят на едно незабравимо преживяване и да споделят емоциите си. Очакваме Ви на 28-ми и 29-ти октомври на Гребна база Пловдив.

Събитието Plovdiv Throw Down се организира от спортен клуб Move Team Пловдив. Основан през 2007 г. от треньорите Момчил Лупов и Виктор Колев, клубът има няколко основни цели:

- борба с обездвижването, стреса, затлъстяването и болестите

- подобряване на физическата дееспособност на човека

- подобриване на основни физически качества като бързина, сила, издръжливост, гъвкавост и ловкост

SPORT DEPOT и Reebok са партньори на клуба, подкрепяйки развитието и популяризирането на кросфита в България.

„Кросфитът е натурален фитнес и не трябва да се бърка с бодибилдинг, който познаваме от залите“, разказват Момчил Лупов и Виктор Колев, основатели на школата a Move Team , която организира състезанието в Пловдив. Момчил уточнява, че надпреварата в кросфит тества подготовката на тялото, а не размерa на мускулите. Идеята ни е да намерим перфектната комбинация между петте основни физически качества на човека - бързина, сила, издръжливост, гъвкавост и ловкост. И в нашата надпревара търсим най-комплексно подготвения състезател. Именно той ще е и победителят, добави Виктор Колев.