Над сто бегачи се състезаваха с благотворителна цел на езерото Панчарево

Инициативата BACK TO NATURE: RUN+ WIN събра средства за детски спортен клуб „Атлетик София“

На 12 септември на езерото Панчарево се проведе инициативата BACK TO NATURE: RUN+ WIN – планинско бягане в две дистанции. Събитието имаше благотворителен характер и успя да събере средства за спортни аксесоари и принадлежности за детски спортен клуб по лека атлетика „Атлетик София“ с треньор Валя Демирева. Над сто участници на различна възраст се включиха в събитието в неделната утрин. Стартът беше от бента на Панчарево, а състезателните маршрути бяха два – с дължина 7 и 14 км, с различна денивелация и включваха участъци с асфалт и планински пътеки.

Всички състезатели получиха стартов пакет, включващ протеиново барче ROOBAR, минерална вода DEVIN, енергийна напитка RED BULL и МАГНЕМИКС магнезий, а първите сто - шапка и тениска adidas. Преди началото на състезанието бегачите загряха с българската спринтьорка Инна Ефтимова, представила страната ни на Олимпиадата в Токио. 


Добро настроение, ентусиазъм и истински хъс демонстрираха участниците в състезанието по планинско бягане. Допълнителна мотивация за всички състезатели беше участието им в кауза, чрез която подпомагат развитието на детския спорт и здравословния начин на живот.

Първо място в състезанието на дистанция 7 км спечели Ахмед Ахмед с време 28:01 минути, а след него с време 29:50 минути се нареди състезателят Огнян Димитров. Победителите в дистанция 14 км бяха Евгени Василев с време 57:57 минути и Георги Стефанов с време 58:28 минути. Четиримата победители получиха парични и материални награди от организаторите на събитието.

Събитието Back to Nature: Run+ Win беше организирано от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепено от партньорите adidas, Red Bull, натурална минерална вода Devin, Roobar и Ramcopharm, които осигуриха част от подаръците за участниците в състезанието.

След награждаването присъстващите бяха поканени да участват в спортните занимания, които се провеждат всяка неделя от март до края на октомври в столичния Южен парк. Инициативата под името „RUN+бягане“ включва индивидуални и групови занимания и е подходяща за онези, които вярват в множеството ползи от спорта и обичат бягането. Желаещите могат да се включат в тренировките и да изпитат себе си по маршрут от 1,5 км, 2,5 км или 5 км. Групата се събира между 8:40 и 8:50 ч. при паметника с птиците в Южния парк.

Повече информация за инициативата можете да намерите на: www.nlpbulgaria.bg, www.bestpractice.bg и във фейсбук групата RUN+.