Обувките adidas Adistar – за твоите дълги, бавни бягания

adidas създаде обувките Adistar и ги включи в своята пролетно-лятно колекция, за да подпомогне бегачите да останат уверени в себе си и възможностите си при дългите бавни бягания, които предприемат. Тествани на дистанция от общо 4500 км обувките adidas Adistar предлагат съчетание от поддръжка и защита и целят да способстват за ритмичното движение стъпка след стъпка.

Обувките са създадени преди всичко с мисъл за нужното омекотяване и оттласкване, но не е пропуснат и комфортът на бегача. adidas Adistar са с омекотени език и яка, а горната част е от специално проектирана мрежеста материя, при изработването на която е вложен Parley Ocean Plastic – полиестерен материал от рециклирани пластмасови отпадъци, събирани от крайбрежни зони на планетата.

Обувките разполагат междинна подметка от два материала с различна плътност. REPETITIOR е пяна, разработена с необходимата плътност за омекотяване и подпомагане на оттласкването при бягане. Тя е комбинирана с REPETITIOR+ от EVA материал. REPETITIOR+ е разположена около петата, за да създаде здрава опора и 15% от вложения в нея материал е от рециклирани суровини.

Междинната подметка е с геометрия, насочена към ритмичността на движение благодарение на разликата от 6 мм във височината на обувката при пръстите и петата.

Ключови характеристики на adidas Adistar 

Дизайн

Предната част е извита под ъгъл, за да допринесе за ритмичността на стъпването километър след километър.

Формата

Формата на обувките за мъжете и жените е изработена на базата на данни е съобразена с анатомичните особености на стъпалата на двата пола.

Рамка

Обувките са с интегрирана вътрешна опорна рамка, предназначена да обгръща крака при връзването, за да осигури допълнителна опора.

Междинна подметка

Мека и създаваща комфорт пяна REPITITOR, комбинирана пяната с различна плътност REPITITOR+ - твърда, изработена и с рециклирани материали, чийто дял е 15%. Междинната подметка създава необходимото омекотяване, помага за оттласкването и е насочена към стабилността на петата при всяка крачка.

„За сезон пролет/лято 2022 искахме да се съсредоточим върху подкрепата на бегачите в техните дълги, бавни бягания. Имайки предвид това, създадохме моделът adidas Adistar, който е предназначен да даде на бегачите увереност при дълги бягания чрез перфектната комбинация от омекотяване и поддръжка. Новата междинна подметка REPETITOR, комбинирана с геометрията на предната част, създава плавен преход при към следващата стъпка. Adistar са с прецизно създадена форма, за да адаптират към анатомичните различия на мъжкото и дамското стъпало, което означава всеки бегач да бъде подкрепен в дългото, бавно бягане“, казва старши продуктовият мениджър в adidas Running Саймън Локет.

Дамски и мъжки adidas Adistar можеш да намериш в новата колекция на бранда в магазини SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg.