Остани вкъщи, бъди активен!

Оставаш у дома, за да пазиш себе си, близките си, всички. Домашният режим те откъсва от рутината, с която си свикнал, а едновременно с това трябва да продължиш да изпълняваше ежедневните си задължения – работа, грижи за децата, за домакинството и разбира се, за себе си. 

Трудно ли е? С добро планиране и организиране едва ли. Бъди креативен и организиран! Придържай се към изградени полезни навици! Това, че си у дома, не е причина да отлагаш, бъди активен! 

А за тези, които все още срещат затруднения, можем да кажем:

Стани навреме! 

Снимка на Štěpán Vraný от Pixabay

Навий часовника, стани в обичайния час и се приготви с присъщото си темпо. Това, че няма да отидеш до офиса, ще ти даде допълнително време и можеш да го оползотвориш. Как?

Раздвижи се!

След като спестяваш пътя за работа и ако си станал в уречения час, имаш възможността, освен да приготвиш вкусна закуска у дома, да отделиш повече време за тренировки, които да те тонизират и мотивират. За мнозина преместването на тренировките на домашен терен вероятно е най-голямото предизвикателство, но начин, разбира се, има. А стоенето вкъщи може би е накарало други да осъзнаят, че сега е моментът да започнат да спортуват в уюта на дома, според възможностите си, със свое собствено темпо. Не позволявай домашният режим да се превърне в извинение за ниска физическа активност.

Много фитнес инструктори представят различни програми за тренировка без уреди, а само с помощта на аксесоар или чрез упражнения, използващи собствената тежест на тялото. В този случай можеш да намериш много програми и съвети за спорт у дома и без уреди. Необходими са само няколко аксесоара – в повечето случаи постелка, гимнастическа топка, ластици и лента, гирички или пудовки, а понякога и други пособия.

Снимка на rob9040 от Pixabay

За да те улесним, ще ти предложим да се включиш в програмата ни за здраво и стегнато тяло „Трансформирай се“, която започна в началото на март. Всяка седмица в продължение на близо три месеца фитнес консултантът Диляна Костова представя видеотренировки, които можеш да правиш в домашни условия. Ако вече си започнал, то ти си на втората седмична тренировка. А ако не си, ето началото по-долу. Преди да започнеш тренировката, запознай се с упражненията, прецени дали са за теб, а ако имаш здравословни оплаквания или травми, не предприемай риск и се консултирай със специалист. 

За тренировките от програмата са ти необходими гимнастическа топка, лента за аеробика, комплект ластици, стойки за лицеви опори и тежест – гирички, пудовка или каквото имаш.

 

Видео тренировките можеш да следиш на SportDepot.bg или в нашия youtube канал. Тренирай, прояви постоянство! 

Тренировка с кардио уред в продължение на 20-ина минути според възможностите ти без да изброяваме ползите за здравето, ще те тонизира и ще те накара да започнеш деня с желание. Ако избереш тя да е след работа пък ще премахнеш натрупалата се умора в тялото и ума.

Ако у дома имаш фитнес уред, спри да го ползваш за закачалка, започни да тренираш. Ако решиш, че сега е моментът за покупка на фитнес уред, можеш да прегледаш нашата брошура за изгодни предложения като бягащите пътеки с марка Orion и NordicTrack, велоергометри Kettler, Nordictrack и Orion кростренажори Kettler и Nordictrack.

За уреди над 200 лева от продуктовите групи "Велоергометри", "Кростренажори", "Пътеки за бягане", "Лежанки и комбинирани уреди", "Гребни тренажори" и "Степери" SportDepot.bg предлага безплатна доставка.

Чудесна възможност да се поддържаш във форма у дома предлагат и йога, аеробика, пилатес, за които ти е необходима съответната екипировка. Виж поредицата ни от йога уроци, които можеш да практикуваш у дома, тук Каквото и да избереш, е важно да си с подходящите облекло и обувки за тренировка.

Дрехите трябва да са свободни, удобни, по възможност от материя, която да не задържа влагата, ако тренировката е по-интензивна, а за йогата например - меко и удобно облекло. Ако за тренировките си имаш нужда от подходящи облекло и обувки, можеш да разгледаш нашата брошура.

Можеш а откриеш всичко за спорт и свободно време онлайн на www.sportdepot.bg. Работим само с доставка до врата. Гарантираме най-високи мерки за сигурност и дезинфекция. Подаряваме ти безплатна доставка на всички облекла, обувки и аксесоари над 30 лв.

Храни се здравословно! 

Снимка на moritz320 от Pixabay

Да, храни се здравословно с приготвена вкъщи храна. Не забравяй да включиш достатъчно плодове и зеленчуци в менюто и, разбира се, достатъчно вода.

Оползотвори всяка минута!

Снимка на Karolina Grabowska от Pixabay

След работа прекарвай време с близките си, забавлявай се, играйте настолни игри, наслади се на любима книга, филм или на хобито, за което напоследък все не ти оставаше време, въобще оставането вкъщи не е причина за мрънкане, а шанс да бъдеш креативен в оползотворяването на всяка минута.

Остани вкъщи, бъди активен!