Oтбелязаха Международния ден на предизвикателството с планинско бягане в Панчарево

Десетки любители на спорта участваха в събитието Back to Nature: Run+ Fun

Десетки спортни ентусиасти бягаха край Панчарево по случай Международния ден на предизвикателството на 30 май, неделя. Събитието целеше да предизвика ума, тялото и волята на бегачите и да им предложи по-различно изпитание сред природата. Участниците стартираха от бента на Панчарево и се отправиха по маршрут, включващ участък с асфалт и планински пътеки.

С много усмивки, добро настроение и истински хъс групата измина предварително маркирано трасе с дължина 7 км. 

На мястото на финала организаторите бяха подготвили изненади както за участниците в планинското бягане, така и за публиката – практични демонстрации на спортни обувки, полезни съвети от треньори и инструктори и специални подаръци от партньорите на събитието. 

Любителите на спорта получиха специален код за намаление от SPORT DEPOT – RUN20 за 20% отстъпка при онлайн покупка на екипировка за бягане.

Събитието Back to Nature: Run+Fun беше организирано от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепено от партньорите adidas, Red Bull, Kaufland България и натурална минерална вода DEVIN, които осигуриха част от подаръците за участниците в планинското бягане.

Присъстващите бяха поканени да участват в спортните занимания, които се провеждат всяка неделя в столичния Южен парк. Инициативата под името „RUN+бягане“ включва индивидуални и групови занимания и е подходяща за онези, които вярват в множеството ползи от спорта, обичат бягането, оценяват мисловното здраве. Всяка неделя до края на октомври желаещите могат да изпитат себе си по маршрут от 1,5 км, 2,5 км или 5 км. Групата се събира в Южния парк при паметника с птиците между 8:40 и 8:50 ч.

Почти всяка неделя след бягането се провежда и кондиционна тренировка от професионален треньор, а всеки желаещ може да си направи измервания на тялото с кантар „Танита“ и да следи прогреса си. 

Повече информация за инициативата можете да намерите на: www.nlpbulgaria.bg, www.bestpractice.bg и във фейсбук групата RUN+.