Първи елиминации в Maximal Revenge, кои двойки отпаднаха от играта

Нов епизод и нови предизвикателства в спортното онлайн риалити Maximal Revenge. Четирите застрашени от отпадане двойки се изправиха в елиминационна битка и само две от тях се спасиха. Отпадналите пък станаха част от Съвета на Maximal.

Елиминациите предложиха и първата статична игра в състезанието. „Веригите на Maximal“ изискваше издръжливост, стратегия на позициониране и определено здрави ръце. Отборите, които се изправиха в битка за оцеляване, са Веско и Роберта, Вайс и Сюзън, Краси и Силвия, Ваня и Жени.

В играта двойките се позиционират зад определени граници един срещу друг отборно. При сигнал те захващат гума с четири вериги - по две за всеки един от тях. През определено време – 10 минути, се добавят още гуми. Една гума тежи осем килограма, без да се брои веригата и всички елементи в нея. Отборите трябва да държат гумата, а впоследствие гумите, чрез веригите, без те да се опират в земята. Ако гумата или гумите се опрат в земята, двойката отпада, гласят правилата.

За тази игра стратегията ще бъде „Държиш и не пускаш“, призна през смях Веско. „Предстои ни битка, която не е толкова лека, колкото изглежда“, допълни Краси. И четирите двойки издържаха първата десетминутна фаза, когато пуснаха за малко гумата на земята, за да се добави втора към нея.

Първи отпаднаха Краси и Силвия. „Печелили сме, стигали сме много далеч, идва момент, когато си и последен. Не сме първи, но сме и първи, ние сме първи от последните“, обобщи Краси.

Последваха ги Ваня и Жени. „Трудно е да загубиш такава битка, но в живота човек трябва да се научи да губи, така че колкото по-достойно я приемеш, толкова по-добре за теб“, каза Ваня и допълни: „Животът си продължава, ние сме тук да дадем пример, така че сме доволни от това, което направихме, не се предадохме до самия край, щастлив съм от този факт“. А играта приключи за 16:37 минути.

„Интересното е, че четиримата отпаднали сме тези, които най-добре могат да губят, защото сме играли в доста формати, можем, но в живота има много падения, трябва да приемеш загубата и да честитиш на съперника“, казаха Ваня и Жени. Силвия и Краси се съгласиха с тях и благодариха на организаторите за шанса да са в Maximal Revenge.

Така в елиминациите оцеляха Сйзън и Вайс и Веско и Роберта. „За нас това беше стъпка напред, върнахме се в играта, върнахме си самочувствието. Виждаме уважение от останалите двойки, които продължават напред, което ни радва, защото виждат, че имаме качества и сме заплаха за тях“, казаха пък Веско и Роберта и изказаха благодарност към останалите двойки за съвместната добра игра, както и за възможността, дадена им от Maximal, да премерят сили едни с други. ”Чувството да сме финалисти е познато и хубаво. Доволни сме, че се връщаме в играта, нямахме право на грешка”, казаха и Сюзън и Вайс.

Всъщност загубилите две двойки отпаднаха от играта, но за тях нищо не е свършило, защото именно те сформират Съвета на Maximal, който ще има тежката дума напред в състезанието. Според регламента в хода на надпреварата отпадналите двойки сформират Съвета на Maximal. Този съвет ще има решаваща роля и ще влияе пряко на състезанието и на двойките, които се борят за победата. Във финалния етап на състезанието ще останат четири двойки, които ще са преминали през много отборни и индивидуални битки, както и четирите отпаднали двойки, сформирали Съвета на MAXIMAL. След изиграването на определен брой игри и след провеждане на вот в СЪВЕТА на MAXIMAL до финал ще достигнат само два отбора.

„Ние имаме много важна роля оттук нататък, така че внимавайте какво правите, защото ние може да решим кой ще остане в играта, кой ще спечели тази игра. Винаги съм искал да бъдат такъв – човек, който накрая решава. Ето тук вече започва моята игра“, пошегува се Ваня под одобрителния смях и закачки на останалите. Краси допълни, че просто излизат от една роля и минават в друга. И четиримата обобщиха, че в играта немалка е и ролята на късмета, а но все пак са спечелили – запознали са се с интересни и приятни хора.

Ваня пък каза, че за първи път губи в игра на такъв ранен етап, но осъзнава, че е израснал и разсъждава по различен начин: „Трябва да признаеш, ако някой те е бил, стискаш му ръката и това е“. „Хубаво е да се даде пример на децата, които ни гледат, когато загубят, да концентрират енергията си в нещо, което ще направят за по-добро. Когато губиш, не се фокусираш върху загубата, а как следващия път да си по-добър“, каза Жени.

И четиримата изразиха задоволство, че ще следят следващите игри и ще наблюдават какво се случва не само по време но и след играта. Трябва да спечели този, който най-много заслужава, да е хубав пример за хората, категорични са те.