Плувайте без стрес с помощта на няколко прости съвета

Намалете стреса

В шумното и забързано ежедневие, в което живеете, плуването може да бъде бягството, което да ви помогне да се чувствате спокойни. Нищо не може да се сравни с времето, прекарано във водата. Там може да пренасочите ума си и да останете малко време сами със себе си. Ако спокойното реене из вълните не е за вас, увеличете скоростта и направете няколко дължини – изморете се и оставете стреса зад гъба си. Реалният бонус? Дори и да се изтощите, след тренировката ще излезете тонизирани и заредени с нужната доза енергия, с която ще преминете успешно натоварения работен ден.

Изберете подходящата скорост

Влизате в басейна, но нямате достатъчна мотивация и енергия за провеждане на обичайната си тренировка. Не се притеснявайте. Понякога е по-добре да съобразите с това как се чувствате в момента и ако това означава забавяне на темпото - ОК. Може да преминете към бруст или да направите по-дълги прекъсвания между дължините. Дори най-доброто планиране изисква промени и малко гъвкавост.

Фокусирайте се върху дишането

Разбира се, плуването е чудесен спорт за оформяне на вашето тяло, но то носи и цяла вълна от други ползи. Почувствайте как въздухът изпълва белите ви дробове, а сетивата ви се изострят и оживят с всяка минута. Израствайки физически, може да изключите ума и да игнорирате външния свят.

Какво ще кажете за няколко спринта

Главата ви бръмчи от задачи? Не спирате да се притеснявате за важната среща в офиса? Може би е време да се отървете от стреса с едно ново предизвикателство. Направете поредица от спринтове, така умът ви няма да има друг избор освен да се съсредоточи върху задачата във водата, която сте му задали. Всичко друго остава извън прозореца на басейна.

Нямате време – отделете само 15 минути

Ако смятате, че не можете да се справите с времето, улеснете процеса и отидете само за половината от обичайното време. Понякога 15 минути във водата са достатъчни, за да съберете всички положителни вибрации. Дори обикновеното плаване успокоява мозъка и ви изпълва с чувство за спокойствие. Добра алтернатива е да се запишете в групов клас - приятелството с останалите плувци може да бъде окуражаващо и много забавно.

Извадете захарта от ежедневния си режим

Що се отнася до борбата със стреса, млечният шоколад и другите храни с високо съдържание на захар могат да изглеждат като добро решение на проблема. Всъщност ефектът им отминава бързо, след което отново се чувствате уморени и неспокойни. Правете си закуски, съдържащи протеини и добри мазнини, те ще ви подкрепят за по-дълго време. Добър вариант е фъстъченото масло с резени ябълки и авокадо. Внимавайте с капана на храните с ниско съдържание на мазнини. Повечето такива търговски продукти съдържат високо количество захари. Ако не можете да се откажете от сладките неща, опитайте да използвате агаве нектар, естествени подсладители, мед.

Направете ходенето до басейна по-лесно

Пътуването до басейна не трябва да е поредното нещо, което ви кара да се чувствате стресирани. Изберете басейн, който се намира по маршрута ви - близо до офиса, дома или детската градина. Пригответе сака с екипировка още от предната вечер, за да не се наложи да бързате и да се ядосвате рано сутрин, че не намирате отново плувните си очила.

Получете по-добър сън

Плуването ще ви помогне да спите по-дълбоко, но ето няколко допълнителни хитринки, които също са от значение. Запазете стаята си тъмна и хладна. Препоръчва се температура между 15 и 18 градуса. Пристрастени сте към телефона? Е, съветваме ви преди сън да изключите устройството или поне интернета.


Имате нужда от нова екипировка?

Предлагаме ви бърз и лесен начин, да изберете всичко необходимо за вашето плуване, с новата колекция на SPEEDO. Използвайте спестеното време и го посветете на себе си!