Плувецът шампион Адам Пийти влиза в звездния отбор на SPEEDO

Водещият световен бранд за плувна екипировка Speedo обяви спонсорски договор за няколко години с трикратния олимпийски шампион и световен рекордьор в плуването Адам Пийти, съобщиха от Speedo.

Признат за най-добрия плувец в дисциплината бруст за всички времена, Пийти се присъединява към Speedo, след като на последните Олимпийски игри спечели два златни (на 100 м бруст и 4x100 м смесено съчетано плуване) и сребърен медал (4x100 м съчетано плуване). В ерата, в която Пийти доминира в своята коронна дисциплина и до момента, на него принадлежат 15 от 20-те най-добри времена в историята на 100 м бруст в голям басейн. Той революционализира загребването и вдъхнови много хора по света да плуват, отбелязват от Speedo

Говорейки за нови партньорства, Пийти разкри, че основен двигател в решението му са успехът на Speedo и страстта на плувеца да използва платформата си за изграждане на по-приобщаващ и устойчив спорт чрез сътрудничество с най-голямата марка за бански костюми в света.

Пийти наскоро говори за амбицията си да напусне спорта с време, което да не може да бъде подобрено. Осемкратният световен шампион ще използва следващите две години, за да се подготви преди опит да затвърди наследството си в спорта с така наречения Project Immortal. С партньорството със Speedo Пийти вече има подкрепата на бранд, помогнал да се спечелят повече олимпийски медали от всеки друг.

„Наистина съм развълнуван да се присъединя към Team Speedo заедно с много от най-добрите в света, които плуваха толкова добре в костюми Speedo през лятото на миналата година. Project Immortal е следващата ми голяма цел и предстои много упорита работа, но съм развълнуван от подкрепата, която Speedo може да ми предложи в този стремеж към величие. Цифрите от Токио говорят сами по себе си и съм сигурен, че това партньорство ще ми помогне да постигна следващо ниво", казва Пийти.

Плувецът се присъединява към звезди като Кейлъб Дресел, Ема Маккеон, Дънкан Скот, Том Дийн и Ариарне Титмус, както и други британски и световни звезди, които са част от Team Speedo и доминираха на Олимпиадата в Токио. 61% от плувците, спечелили златен медал в басейна на Игрите в японската столица, носеха костюми Speedo, като сред тях са и двамата, постигнали световни рекорди.

Пийти е ентусиазиран и заради ролята, която може да играе в подкрепата на бъдещата дейност на Speedo. Брандът се съсредоточава около това да стане по-устойчив и да помогне за увеличаване дела на умеещите да плуват в световен мащаб. Speedo наскоро обяви своята програма Swim United, чиято цел е да даде възможност на хиляди деца в по-слабо развити райони и общности да се научат да плуват.

Пийти споделя, че след раждането на сина му Джордж е станал изключително фокусиран върху своята роля за това да допринесе за създаването  на един по-добър свят за детето според възможностите си. „След като разбрах за плановете на Speedo, нямах съмнение, че те са идеалният партньор за мен“, казва олимпийският шампион.

Той изтъква, че опитът му не е на традиционен плувец и е отдаден да открие следващата голяма надежда на британското плуване. „Има толкова много потенциални шампиони, просто трябва да им дадем възможност да бъдат във водата, да открият този потенциал и Swim United прави това”, казва той. 

Говорейки за партньорството, глобалният ръководител на спортния маркетинг за Speedo Саймън Роу напомня, че Адам Пийти е един от най-великите плувци, които Великобритания някога е имала, и в Speedo са изключително горди, че той се е съгласил да се присъедини към Team Speedo.

„От момента, в който се запознахме с Адам, беше ясно, че имаме обща визия за бъдещето на плуването. И двамата сме се ангажирали да направим спорта възможно най-широкообхватен и устойчив и затова той беше идеалният избор за марка и спортист. Ние сме развълнувани от страстта му да превърне плуването в по-разнообразен спорт чрез нашата инициатива Swim United и очакваме с нетърпение да споделим по-нататъшни планове в съответния момент”, казва Роу.

Наред с останалите си титли Пийти е трикратен шампион от Игрите на Британската общност, ангажира се да плува в следващото им издание - Бирмингам 2022, и бе обявен автоматично за квалификант за тима на Англия.

Пийти наскоро впечатли с представянето си в Strictly Come Dancing, което заедно с подвизите му в Токио, спечели сърцата на хората и той беше посочен за заслугите си в спорта в списъка с отличия за Ордена на Британската империя за Нова година 2022.