Повече от 200 участници стартираха в първото издание на PUMA Sofia Run

Неделният ден /16.10/ се превърна в истински празник на бягането, споделен от малки и големи. 

Първото издание на PUMA Sofia Run събра семейства и приятели на територията на Sofia Ring Mall за един ден, пълен с позитивни емоции. Обединени от общото желание за повече споделени физически активности на открито, малки и големи се включиха в бягането по трасето, използващо пътя зад Sofia Ring Mall и алеите в района.

Над 200 души стартираха бягането, разделени в четири категории - жени, мъже, семейства и деца. Дължината на трасето беше 1 км за деца, 3 км за семейства, 5 и 10 км за индивидуалните участници. 

Приятната атмосфера по време на събитието беше поверена на диджей Тодор Чакъров, подбрал приятна и мотивираща музика, а водещият Лозьо Димитров се грижеше за настроението на участниците, като беше подготвил и интересни факти от света на бягането за по-любознателните. 

Времето също беше благоприятно по време на бягането, като започна да превалява едва към финала на събитието, по време на награждаването.

Акцентът на PUMA Sofia Run беше не толкова върху състезателния елемент, колкото върху това да предложи приятни споделени емоции на всички, обичащи бягането и физическата активност. Ето защо събитието беше отворено и без стартова такса, а всички участници получиха медали и награди, подготвени от организаторите, като за победителите бяха осигурени и купи. 

Шампиони в надпреварата при семействата станаха Велко Трифонов и Аглика Гяурова (0:13:56), а при децата първи бяха Мая Янчева (0:04:43)и Виктор Атанасов (0:04:30). 

Победители в бягането на 5 км са Александър Василев (0:16:45) и Мария Дерменджиева (0:19:18), а в това на 10 км – Деан Атанасов (0:33:17) и Таня Димитрова (0:40:19).

Денят протече с приповдигнат дух и предложи много позитивни изживявания. Благодарим на всички, станали част от инициативата, и специално - на домакините от Sofia Ring Mall, на Roobar и минерална вода „Ком“, осигурили нужната подкрепа за бегачите, на SPORT DEPOT и, разбира се, на PUMA, без които събитието нямаше как да се осъществи.