RUN BULGARIA покори Шипка

Десетото издание на планинското бягане „Шипченска епопея“ се проведе на 25 август.
Събитието бе подкрепено от движението RUN BULGARIA и SPORT DEPOT.
В състезанието се включиха 50 човека от всички възрасти, а приза за големите победители грабнаха Йордан Димитров и Паолина Грозева.





„Шипченска епопея“ е посветена на епичните исторически битки за защита на Шипческия проход през Руско-турската война от 1877-1878 г., чиито победен ход води до извоюването на независимостта на България.

Трасето на състезанието бе с дължина 5.2 км и денивелация 678 м. Стартът бе даден от Руската църква в село Шипка, а финалът бе отбелязан на Паметника на свободата.
Българският рекордьор на маратон за юноши Йордан Димитров преодоля разстоянието за 47:18 и спечели победата при мъжете. Националната състезателка в планинското бягане Паолина Грозева бе най-бърза при жените с 55:27. Ден по-рано тя участва в състезание, провело се в Рила планина.

50 човека от всички възрасти изминаха трасето по южния склон на Стара планина. 15 души стартираха състезателното си изкачване в 10:00 часа, а 35 покориха дистанцията под формата на поход. Сред участниците имаше испански и руски туристи, които с радост се включиха в събитието.

Организаторите бяха подготвили фланелки за всички участници, а първите трима при мъжете и жените получиха и медали. Комплиментите бяха осигурени от SPORT DEPOT– основен партньор на веригата.

След края на състезанието президентът на Република България Румен Радев произнесе тържествена реч на Паметника на свободата. Присъстваха няколко хиляди души и официални лица, сред които посланици на няколко страни, чиито войници са участвали в епичните битки на върха.

Следващото състезание от RUN BULGARIA е на 2 септември. Характерът ще бъде планински, с дължина от 11 км. Предизвикателството ще се проведе в Долна баня.

Записването вече тече!
Може да се възползвате се от 50% намаление на таксата за участие за всички състезанията от веригата до края на годината.
За целта използвайте промо код: "SPORT DEPOT" при Вашата регистрация на сайта: www.RunBulgar.com