RUN BULGARIA се насочва към Бистрица, продължава с планинско бягане

Състезанията от веригата RUN BULGARIA продължават с планинско бягане в софийското село Бистрица на 2 август, неделя. Желаещите да участват в надпреварата могат да се регистрират и да получат стартов пакет – фланелка, номер и чип, в кметството на населеното място от 10.00 до 19.00 часа в съботния ден. Получаване на номера и стартов пакет се предвижда и в неделя сутринта между 8.00 и 9.00 часа преди старта.

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА

Участниците в бягането на 11.6 км, както и на 2 км ще стартират в 10.00 часа на 2 август от „Банката“ в Бистрица. Половин час по-късно бегачите на кратката дистанция ще бъдат наградени, а награждаването на първите шестима мъже и жени в генералното класиране ще бъде в 11.30 часа, сочи програмата на организаторите. 

Състезанията от веригата RUN BULGARIA са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в RUN BULGARIA поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот. Според регламента право на участие има всеки, роден преди 2006 година, и регистриралите се на сайта на инициативата runbulgar.com.

Българска федерация по лека атлетика и SPORT DEPOT организират за трета поредна година верига от бягания в различни градове на страната. Освен здравните ползите от спорта, мотивация и енергия, участниците в инициативата получават и възможността да опознаят България, бягайки. Сезон 2020 на RUN BULGARIA започна на 29 юли в Дупница с вечерни бягания, а след като мине през Бистрица ще се насочи към Луковит. На 16 август в града край река Златна Панега участниците в инициативата ще направят шосеен пробег по трасе от 8.8 км. 

Каним всички желаещи да участват и заедно да популяризираме атлетиката на различни места в България, да привлечем все повече хора към бягането като начин за подобряване на здравето и кондицията. Специално за клиентите на SPORT DEPOT предлагаме отстъпка 50%. Използвай промо код: RUNSD50. Запиши се за участие и въведи кода тук>>.  

Повече за RUN BULGARIA можете да видите на специално разработената ни страница, както и на runbulgar.com 

Използваните в текста мотовиращи изображения са от предходни сезони на веригата RUN BULGARIA.