Сайтът sportdepot.bg на 6-о място в класация на български онлайн магазини

Онлайн магазинът на SPORT DEPOT – sportdepot.bg, заема престижното шесто място в топ 10 на българските онлайн магазини според доклада Паспорт 2021 на е-комерс индустрията в страната, публикуван от Българската Е-комeрс асоциация (БЕА) и представящ прогнозни резултати за 2020 година. Онлайн на sportdepot.bg любителите на спорта и активния начин на живот могат да изберат между хиляди продукти от над 150 марки в нашето портфолио.

SPORT DEPOT не спира да разнообразява и обогатява асортимента си и като брандове, и като продукти за различни спортове и активности. Освен това продължаваме успешно да развиваме електронния магазин, синергията му с физическите магазини SPORT DEPOT, обслужването. Мотивира ни доверието на клиентите и желанието да подобрим тяхното потребителско преживяване. А данните на БЕА ни окуражават.

През 2020 г. 74 процента от хората в страната са имали достъп до интернет и 42 на сто от онлайн потребителите са закупили стоки и/или услуги онлайн.

Над 75 процента от всички онлайн купувачи през 2020 г. са поръчвали дрехи, в това число спортно облекло, обувки и аксесоари, които са част от визията като чанти и бижута, а над 26 процента - спортни стоки без спортно облекло.

Данните на БЕА сочат, че 60 процента от клиентите предпочитат да плащат чрез куриера или така наречения наложен платеж, 32 на сто – с банкова карта.

При начините на доставка на първо място по предпочитания – 57 процента, е пратката да се отнесе до дома, на второ – 39 на сто, доставка до офис на куриер. Третото място - 3.75 процента, е за услугата Click&Collect, при която онлайн поръчката се доставя в магазин.

Най-голям процент от онлайн купувачите през 2020 г. - 90 на сто, са купували стоки и/или услуги от български онлайн магазини, 34.6 процента - от онлайн магазини в страните от Европейския съюз, 20.6 процента - извън Европейския съюз.

БЕА подрежда и топ 10 на българските онлайн магазини за 2020 година. Класацията включва само онлайн магазини, които оперират чрез юридически лица, регистрирани у нас, и се основава на прогнозни данни за онлайн продажби в страната за 2020 година. В топ 10 на БЕА за 2020 година sportdepot.bg заема 6-о място.

Освен в онлайн магазина любителите на спорта и активния начин на живот могат да открият най-актуалното от спортната мода и редица известни марки и в нашите физически магазини. 

През изпълнената с предизвикателства 2020 година открихме свой трети магазин - SPORT DEPOT Via Park, в Пловдив.

В края на миналата година отвори врати нашият най-голям магазин – SPORT DEPOT MEGA STORE. Магазинът на бул. „Цариградско шосе“ в столицата е разположен на четири етажа с над 3000 кв. м търговска площ, което го прави най-мащабния проект на веригата до момента. Отличава се с модерен интериор, изключително богат асортимент и предлага комфортно пазаруване и неповторимо потребителско изживяване на своите клиенти.

А в началото на април тази година SPORT DEPOT стъпи и в Перник със свой магазин в новия търговски център в града Mall Pernik.

За да удовлетворим желанията на клиентите си и да оправдаем очакванията им, продължаваме да развиваме своя асортимент и да обогатяваме техния избор.

В последните две години включихме в портфолиото си познатата на любителите на активностите на открито марка Columbia, наскоро приветствахме отново La Sportiva, включихме брандовете, известни със своите технологични обувки за бягане и тренировки Altra и Оn

От настоящия сезон предлагаме и облекла за спорт на датските марки Virtus и Athlicia, а в последната година добавихме и брандове за ежедневен комфорт, които не се нуждаят от представяне - Calvin Klein Performance, Guess, Napapijri, Blend.

А специално за любителите на онлайн шопинга включихме и модели, които могат да открият само на сайта ни sportdepot.bg, но не и в магазините, и ги маркирахме с със знака Only Online.

Благодарни за доверието на своите клиенти, не спираме да се развиваме, да ги радваме с нови попълнения в асортимента, атрактивни предложения и промоции, разширяваме веригата от магазини, обслужването и подобряваме предлаганите услуги.

Вярваме, че чрез спортът и активностите са пътят към по-здравословен начин на живот. А качествените облекло и екипировка допринасят за комфорта и подобряват преживяването. Затова не спираме да се развиваме, за да могат нашите клиенти да ги открият в магазините и онлайн на sportdepot.bg.