Състезанието Maximal Revenge: мъжки сблъсъци

Спортното онлайн риалити Maximal Revenge продължава с решителни сблъсъци между двойките в състезанието. След като в предишния епизод станахме свидетели на зрелищните битки при дамите, в епизод 6 един срещу друг се изправят мъжете.

Според утвърдения регламент в преки двубои влизат отборите, заели съответно първото и осмото място в стартовата игра на риалити формата, а двойката на седма позиция застав срещу втората. Класирането определи отборът на Явор и Вики да премери сили с Веско и Роберта, а Станислав и Габи - с Ваня и Жени.

В стартовото предизвикателство Веско и Роберта победиха съперниците си, а Явор и Вики се отказаха с идеята да съхранят силите си, но по-късно определиха това като грешка. В дамския двубой Вики показа силна и бърза игра и спечели точка за отбора, като победи съперничката си.

При дебюта си в състезанието Ваня и Жени завършиха на второто място, а Габи и Станислав заеха седмата позиция. Несъмнено обаче Станислав отново показа, че от всяка битка трябва да се излиза с чест и въпреки напрежението и изчерпването на силите, успя да завърши играта, подкрепян от останалите. В своя двубой пък дамите показаха достойна игра, но точката заслужено отиде при Жени.

Именно представянето в първото изпитание накара мъжете от отборите да направят равносметка преди преките сблъсъци. Показахме на младите хора, че не бива да се отказват и че трябва да са единни, смятат те. „Това е един съвсем различен риалити формат, тук идеята е да покажем на хората, че колкото сме по-обединени, толкова повече можем да направим“, казва Ваня.

А останалите допълват, че всички играят със спортен хъс и давайки всичко от себе си, но феърплеят и подкрепата са още по-важни. „Възпитанието, отношението към хората отсреща, усмивката, поздравът към някого за успеха, това за мен е най-важното нещо. Колкото и клиширано за звучи, това наистина е така“, категоричен е Ваня.

Преди началото на мъжките сблъсъци Веско пророчески коментира, че не всичко е „маса и сила“, а останалите се обединиха около апела за спортсменство и пожеланието по-добрият да победи.

Мъжете влязоха в многокомпонентна игра, която изисква както бързина, така и добра мисъл. Първото изпитание е трасе с препятствия, а след това да влязат в горичка, където върху греда са подредени 16 предмета. След като запомнят реда на предметите, претендентите трябва подредят същите предмети в съответния ред, като имат и един допълнителен, който е уловка. Те имат право да се връщат и да сверяват подреждането, като обаче това означава изминаване на цялото трасе. Как протече играта вижте във видеото.

В първия сблъсък победи Явор, който бе по-бърз с три секунди, а и при подреждането Веско бе направил грешка. Веско призна, че за техния отбор с Роберта ситуацията се усложнява, но по думите му двамата знаят две и двеста и ще се борят за оцеляване.

Във втората битка Станислав победи Ваня. И двамата допуснаха грешки, заради което удължиха участието си. Лимонът обърка Станислав, но с допълнителния курс той успя да се справи, а Ваня загуби с една грешка.

„Станислав беше по-добър от мен и победата му е закономерна. Научил съм се и да губя, това е само началото, не се притеснявам“, каза Ваня и поздрави победителя за спечелената точка. Станислав пък призна, че се чувства много добре и се радва, че за пореден път е доказал, че може много. 

Как се справиха мъжете от другите отбори в своите сблъсъци и какво ни очаква в състезанието ще разберем в следващия епизод на Maximal Revenge. Гледайте го в YouTube канала на риалити формата в понеделник – 21 юни, от 20:00 часа.