Sport Depot направи дарение на Карин Дом

Sport Depot организира благотворителна кампания в подкрепа на децата от Карин Дом.

Кампанията стартира в самото начало на месец септември в магазините от веригата в София. Клиентите имаха възможността да избират за своите деца специално подбрани детски играчки, а 15% процентa от стойността на всяка закупена играчка, Sport Depot предостави на Карин Дом. Събраните средства в размер на 2000 лв бяха дарени в навечерието на Новогодишните празници. Благодарение на тези средства по-голям брой деца ще имат шанса да получат специализирана терапия и грижи в Центърa, който се намира в местността Свети Никола във Варна.

Фондация Карин дом подпомага социалната интеграция на деца със специални нужди. Екипът, който се грижи за децата се състои от специалисти, обучени да се грижат за деца с физически увреждания, умствени отклонения, сензорни и поведенчески проблеми, хиперактивност, аутизъм,  обучителни трудности.

Всяко от 140-те деца, включено в програмите на Карин Дом, получава терапия, съобразена с неговите индивидуални и уникални нужди и способности. Една от най-съвременните и модерни програми, разработени в Карин дом, е програмата за ранна интервенция на деца от 0 до 4-годишна възраст, които са със специални потребности, в риск или изостават в някоя от областите на развитие - физическа, познавателна, социална, емоционална, речева.

Адам Пийти от Великобритания държи световния рекорд на 50 м и 100 м бруст. Той се е утвърдил като многократен световен шампион и златен медалист на Олимпийските игри през 2016 и 2021 г. на 100 м бруст и на смесената щафета 4×100 м. Печели наградата "Спортист на годината" на Великобритания за своите постижения в плуването. Адам Пийти е известен със своя уникален стил на плуване, който съчетава изключителна бързина и техника. Неговите стартове и обръщания са изключително бързи, което му дава предимство в състезанията. „SPEEDO FASTSKIN е просто най-добрият бански костюм в света. Позволява да се представям на най-високо ниво и ми осигурява предимство пред конкуренцията вече много години.“

Том Дийн от Великобритания е плувец в свободен и смесен стил, олимпийски и световен шампион на 200 м свободно плуване и 4x200 м щафетно плуване, многократен медалист. „LZR Intent 2.0 се усеща като космическа ера в своя дизайн. Костюмът е пружиниращ и поддържащ, което ме кара да се чувствам бърз и свързан с водата. Развълнуван съм да изпробвам този костюм през 2024 г.“