SPORT DEPOT с дарение за детски спортен клуб „Атлетик–София“

Спортни аксесоари и принадлежности и индивидуални подаръци за всички трениращи деца получи спортен клуб „Атлетик–София“. Средствата за дарението бяха събрани през септември, когато запалени бегачи и спортни ентусиасти се състезаваха с благотворителна цел на езерото Панчарево.

Над сто участници на различна възраст се включиха в инициативата BACK TO NATURE: RUN+WIN и състезаваха в планинско бягане в две дистанции. Най-силната мотивация за състезателите беше участието им в кауза, чрез която подпомагат развитието на детския спорт и здравословния начин на живот. Събитието беше организирано от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепено от партньорите adidas, Red Bull, натурална минерална вода Devin, Roobar и Ramcopharm.

Месец по-късно Николай Цонов, изпълнителен директор на SPORT DEPOT, и Иво Маринов, инициатор на RUN+, посетиха тренировка на младите спортисти от „Атлетик–София“. Те се срещнаха и разговаряха с децата, с треньорката Валя Демирева и с лекоатлетката Инна Ефтимова – възпитаничка на клуба, представила страната ни на Олимпиадата в Токио. Спортният клуб получи медицински топки, жилетки с тежести, портативен масажор, а представителите на SPORT DEPOT останаха да наблюдават тренировката на Национален стадион „Васил Левски“.

„За нас в SPORT DEPOT развитието на детско-юношеския спорт е важна кауза. От години развиваме политика в подкрепа на българския спорт и на спортните клубове в страната, но особен приоритет за компанията ни винаги са били децата и юношите. Ето защо планираме и бъдещите ни събития да имат благотворителен елемент и по този начин да увлечем още последователи в нашите каузи – спорта, здравословния начин на живот и дарителството“, сподели Николай Цонов, изпълнителен директор на SPORT DEPOT.

За Run+

Общност Run+ e проект на SPORT DEPOT и НЛП-България, създаден с цел да се погрижи за мозъка и тялото на любителите на спорта. Всеки, присъединил се към Run+, става част от общност от активни, енергични, позитивни хора, които обичат да спортуват. Инициативата „Run+ Спорт за мозъка и тялото“ се провежда за втора поредна година, а през изминалия сезон тя привлече много любители на бягането и активния начин на живот. „RUN+бягане“ включва индивидуални и групови занимания всяка неделя в столичния Южен парк.