Стартират бяганията от веригата RUN BULGARIA, сезонът започва в Дупница

Любителите на бягането отново имат възможност да спортуват и едновременно с това да опознаят родината ни, като се включат в стартовете от веригата RUN BULGARIA. И тази година SPORT DEPOT e основен партньор на инициативата.

Състезанията от веригата RUN BULGARIA започват с вечерни бягания в Дупница на 29 юли. Пробегът на една миля (1.6 км) стартира в 19.00 часа, а минути по-късно ще тръгнат и състезателите по трасето „Дупница рън“ с дължина 8.22 км. Отправната точка на бяганията по двете дистанции е площадът пред сградата на Община Дупница.

Състезанията от веригата RUN BULGARIA са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в RUN BULGARIA поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот. 

Според регламента право на участие има всеки, роден преди 2006 година, и регистриралите се на сайта на инициативата runbulgar.com.

След Дупница състезанията от веригата продължат на 2 август с планинско бягане по 11.6-километров маршрут в Бистрица, София, а за 16 август е насрочен шосеен пробег в Луковит с дължина 8.8 км.

Включете се в RUN BULGARIA, опознайте България с бягане! 
Вижте повече на runbulgar.com