Тино Василев избра adidas Galaxy Trail – обувката, подходяща и в екстремни условия

На 16-ти септември на Витоша се проведе летен градски преглед на Отряд Планинска Спасителна Служба (ПСС) София.

Прегледът има състезателен характер, като спaсителите са бяха в отбори по 4 човека. Елементи на прегледа включваха: скоростен етап и движение по маршрут с GPS, катерене, спускане на рапел, оказване на медицинска помощ и спускане на пострадал с носилка в труден терен.

Класиране:

1-во място: Стоян Барев, Тино Василев, Явор Нецов и Тони Стоянов

2-ро място: Павел Павлов, Стефан Георгиев, Димитър Георгиев – Майки, Мирослав Стефанов

3-то Място: Орлин Стойчев, Кирил Василев, Мариян Жиков (с-нт), Иво Колев (с-нт)

За събитието бяха осигурени предметни награди на Jack Wolfskin от SPORT DEPOT.

Тино Василев (класиран на първо място) е част от екипа на SPORT DEPOT.

Той се занимава се с планинско бягане от няколко години. Тествал е много марки и модели маратонки, но иска да ви разкаже за последните, които наистина са го впечатлили, а именно adidas Galaxy Trail.

adidas Galaxy Trail. е много лек модел обувка, изцяло изработена от текстил. Мрежестата материя позволява стъпалото да диша максимално, а здравата и лека синтетична материя го държи стабилно и го предпазва от изкълчване дори и при тичане по скали, каменисти пътеки, торф и кал.

Междинната част на подметката изработена от CLOUDFOAM технология, която осигурява комфорт и мекота дори и при много каменисти пътеки и скален терен. Лека и стабилна, тя позволява максимално омекотяване като същевременно запазва своите качества дълго във времето.

Специално разработената за пресечен планински терен серия подметки TRAXION на adidas е наистина перфектно работеща. Тя осигурява максимална стабилност както по големи скални плочи и морени, така и по наклонена тревиста повърхност.

Специфичната форма на грайфера, изработена с формата за зъби в предната част около пръстите и в задната част под петата, зацепват невероятно стабилно при всеки вид настилка. Тази форма осигурява максимална стабилност и сцепление при изкачване, а „зъбите“ в частта под петата осигуряват уникална стабилност и устойчивост при слизане.

Системата връзки осигурява максимална стабилност на стъпалото като го позиционират здраво върху междинната подметка и придържа отстрани. Последните две капси са изработени от метал, което предпазва обувката от разкъсване при многократно затягане.

Тино използва adidas Galaxy Trail. както в планински, така и в градски условия. Дори и в парка тази обувка изключително подходяща за средни тренировъчни дистанции, 10-12 км като CLOUDFOAM междинната подметка осигурява максимален комфорт и при тичане върху асфалт и бетон.

Обувките adidas Galaxy Trail. могат да бъдат намерени в магазини магазини SPORT DEPOT и онлайн на www.sportdepot.bg.