Включи плуването в динамичния си начин на живот

Навийте си алармата за по-рано

Изберете плуването за първата си дейност сутрин. То ще даде свеж старт на деня, ще Ви осигури енергия и ще даде тласък към други здравословни навици, които да станат част от ежедневието Ви. Първоначално, решението да станете по-рано, може да се окаже борба, но ако се придържате към плана в продължение на 30 дни, лесно ще се превърне в навик. Подгответе екипа за плуване и дрехите за работа още през нощта, за да не губите време сутрин. Изглежда Ви трудно? Скоро ще се справяте с лекота.

Направете го приятно и социално

Поне веднъж седмично отделяте време за събиране с приятели? Защо не разнообразите срещите си като включите и плуването в тях? Запишете се с приятел на аква зумба, гимнастика, спининг или просто тренирайте за подобряване на плувните си умения. Предизвиквайте се взаимно и си поставяйте цели. На излизане грабнете по едно кафе и се разходете. Съчетайте полезното с приятното, не е толкова трудно, нали? Ако намерите партньор за тренировките си, е доста по-вероятно да превърнете плуването в постоянно събитие, част от графика Ви.

Тренирайте, докато децата Ви са на уроци

Децата Ви ходят на английски, математика или тенис? Супер! Заведете ги на урок, а междувременно грабнете сака си за плуване. Използвайте свободния час и го посветете на себе си.

А може би искате да плувате заедно с тях

Малчуганите Ви харесват плуването и водата? Проявяват инициатива да започнат или вече са редовни в тренировките, предлагаме да използвате това иначе непродуктивно време, за да плувате и Вие. Повечето басейни разполагат с курсове, предназначени за начинаещи, така че можете да оставите децата си при треньор, а Вие да поплувате на спокойствие. Ако решите да се забавлявате заедно, Ви съветваме да създадете предизвикателства за тях – потапяйте се, за да извадите играчки от дъното на басейна или подгответе няколко състезателни игри. Включете се активно, гмуркайте се, бягайте на място, влезте в ролята на треньор и преподавайте различни техники. Забавлявайте се!

Близкият басейн не е достатъчно близо

Когато става въпрос за вмъкване на плуването в натоварения Ви график, трябва да мислите по- мащабно. Така че когато басейнът, който е най-близо до дома, просто не е достатъчно удобен, проверете за такъв до Вашата работа. А защо не и до училището на децата?

Можеш ли да правиш повече за здравето си, отколкото да седиш всяка вечер пред телевизора

Един час плуване е перфектният начин да се отпуснете след тежък ден на работа или с децата. Направете го още по-релаксиращо като завършите тренировката си със сауна. Плуването е в полза не само за Вашето здраве, но и за доброто Ви настроение. Когато прекарвате време във водата, отделяте хормони на щастието.

Усмихнахте се, нали?

Разгледайте предложенията на SPEEDO в магазини SPORT DEPOT и онлайн тук.