Близо 200 бегачи се състезаваха благотворително в инициативата BACK TO NATURE


На 23 юни на езерото Панчарево се проведе ежегодното планинско бягане BACK TO NATURE: RUN+WIN, в което взеха участие близо 200 състезатели. И този път бягането подкрепи кауза, което даде допълнителна мотивация на състезателите. В това издание се събраха средства в подкрепа на каузата на „Бандата на 1500-те“. Като 5 лв. от всеки закупен билет бяха дарени на сдружението. Бандата бавно променя действителността в общинските приюти за безстопанствени животни в София и се бори за по-добра информираност на гражданите по проблема и трайна промяна на отношението към четириногите. От SPORT DEPOT вярваме, че истинската сила на обществото се демонстрира чрез грижата за беззащитните, затова избрахме да подкрепим именно тази мисия.


Състезателите мериха сили на терен от 7.7 км. в смесено планинско бягане. Първо място сред дамите спечели Маринела Цекова с време от 31:02 минути, следвана от своята претендентка Елена Димитрова с време 32:54 минути, а трета финишира Веселка Иванова-Костова с време 33:24 минути.


Най-бързи сред мъжете бяха Мирослав Спасов с време от 25:58 минути, Георги Жеков, завършил бягането с 27:29 минути, следван от Теодор Димитров, който финишира на 30:16 минути.


Събитието Back to Nature: Run+Win беше организирано от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепено от брандовете NIKE, Red Bull, DEVIN, ROOBAR и STANLEY.  Всички състезатели получиха стартов пакет, включващ протеиново барче ROOBAR, минерална вода DEVIN, енергийна напитка Red Bull, както и тениска и мешка от NIKE. А първите финиширали получиха ваучери за пазаруване от SPORT DEPOT и специални награди от STANLEY и Red Bull.
Всички участници демонстрираха истински хъс и ентусиазъм, а най-голямата награда за всички бегачи беше възможността да подпомогнат каузата.



Екипът на RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България призовава да продължавате да бъдете активни, да се включвате в спортни инициативи, да останете в добра форма и отлично настроение. Присъедини се и ти към общността RUN+, научи повече във Facebook страницата на групата.